Popular Posts

Friday, May 20, 2011

Rendang Tok Versi MummyK






Kalau diikutkan countdown, MummyK ada 17 hari lagi sebelum melahirkan bayi MummyK yang ke 4.
Hari ni MummyK teringin nak makan Rendang Tok, masakan tradisional Negeri Perak....Semasa aruah maktua MummyK masih ada dulu, dapatlah MummyK makan Rendang Tok asli yang memang best sangat2.
Tapi kini, kalau nak makan Rendang Tok, terpaksalah buat sendiri...Rendang Tok Versi MummyK....

Bagi orang2 Perak,jangan marah tau kalau Rendang Tok MummyK ni tak berapa mencapai piawai Rendang Tok asli....MummyK tak buat kering betul, bagi basah2 sikit.....tapi....rasanya memang superb!!!! Hubby MummyK siap provoke.....boleh buat jual ni....hehehe...
Anak2 yang sudah sedia mempunyai selera makan yang tinggi bertambah2 berselera hari ni....Alhamdulillah....Masakan air tangan ibu adalah terbaik walaupun tak sesedap mana....
Selepas ni MummyK hanya membilang hari.....Doakan keselamatan MummyK dan juga bayi MummyK......juga kesejahteraan keluarga MummyK dan kita semua......Amin

9 comments:

  1. Ni yg terliur ni MummyK.. Bravo!!

    ReplyDelete
  2. Tq Ziz...Masa awal preg dulu, apa pun xmau buat...Blh la suruh mrs buatkan....

    ReplyDelete
  3. Tahniah mummyK...bukan semua menantu mampu menguasai resepi mentua. Pandai MummyK ambil hari mentua yer! Kenapa tak letak resepi sekali...cikgu tie teringin nak cuba buat rendang sedap nie.

    ReplyDelete
  4. Bukan nak puji diri tapi sedap memang sedap cikguden....rasanya klu belum bsalin, minggu ni kena buatkan lagi utk family....

    Malu pulak nak letak resepi kat sini cikgu Tie....tp kalau cikgu Tie nakkan resepinya, bila2 pun MummyK sudi nak bagi...InsyaAllah...ini bukan resepi mentua cikgu Tie tp resepi maktua(mak sedara yg paling tua yg tgl kt batu gajah perak)

    ReplyDelete
  5. pergh!! trliuq saya tengok!.nmpak sedap yg amat.huhu..singgah sebentar di belog kamu. :)

    ReplyDelete
  6. Tq Dosh...Maaf MummyK lewat nak reply...actually sehari sebelum Dosh komen di cn, MummyK telahpun selamat melahirkan bayi MummyK yg ke 4....xsmpat lg nak update my blog...by the way thanks...

    ReplyDelete
  7. tak sabar nak tengok anak mummyK yang ke 4 nie...

    ReplyDelete